για &

Οδηγίες πρόσβασης

ΑΛΘΕΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ & ΣΤΟΥΝΤΙΟΣ
Απέχουμε μόλις 10 χιλιόμετρα από το κεντρικό λιμάνι της Θάσου που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού το Λιμένα.

Ταξιδεύοντας στη Θάσο με το αυτοκίνητο / οδικώς / με πλοίο (ferry boat)

Επιλέγοντας τη Θάσο ως προορισμό για τις διακοπές σας, σας δίνετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα όμορφο Ελληνικό νησί χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψετε για μεγάλο διάστημα ακτοπλοϊκώς.
Η Θάσος εξυπηρετείται από τα ηπειρωτικά λιμάνια της Καβάλας και της Κεραμωτής. Η πόλη της Καβάλας και το λιμάνι της Κεραμωτής είναι εύκολα προσβάσιμα από τον Εγνατία οδό (Ε90) η οποία είναι η κύρια οδική αρτηρία της βορείου Ελλάδος, εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στα δυτικά μέχρι την Αλεξανδρούπολη στα ανατολικά, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Η Εγνατία οδός (Ε90) παρέχει σύνδεση με όλα τα Βαλκάνια και περνάει από την πόλη της Θεσσαλονίκης, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας.

Το ταξίδι από καβάλα προς Θάσο με το πλοίο κάνει περίπου μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά και το λιμάνι αφίξεως βρίσκεται στη Σκάλα Πρίνου. Η διαδρομή αυτή έχει ως μέγιστο αριθμό δρομολογίων πέντε (5) δρομολόγια ημερησίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Σκάλα Πρίνου απέχει από το Αλθέα περίπου 20 χιλιόμετρα. Από τη Σκάλα Πρίνου θα πάρετε την περιφερειακή οδό και θα ταξιδέψετε δεξιόστροφα (Ακολουθώντας τις πινακίδες προς Ποταμιά), παρακάμπτοντας το Λιμένα και περνώντας μέσα από τη Παναγιά, μετά από 2.5 χιλιόμετρα θα φτάσετε στην Ποταμιά.

Η ταχύτερη και συντομότερη διαδρομή με πλοίο προς τη Θάσο είναι από την Κεραμωτή και προτιμάτε από πολύ κόσμο καθώς υπάρχουν αναχωρήσεις κάθε μισή ώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και η διάρκεια του ταξιδιού είναι μόνο 35 λεπτά. Το πλοίο ελλιμενίζετε στο Λιμένα ο οποίος απέχει 10 χιλιόμετρα από το Αλθέα. Ακολουθήστε τις πινακίδες από το λιμάνι προς Παναγιά/Ποταμιά, περάστε μέσα από τη Παναγιά και θα φτάσετε στην Ποταμιά.

Ταξιδέυοντας στη Θάσο με αεροπλάνο

Η Θάσος δεν διαθέτει δικό της αεροδρόμιο αλλά εξυπηρετείται ικανοποιητικά από το αεροδρόμιο της Καβάλας (Μέγας Αλέξανδρος - KVA) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχουν δύο πτήσεις καθημερινά από την Αθήνα καθ’ όλο το έτος. Το αεροδρόμιο της Καβάλας απέχει 17 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Κεραμωτής. Η ενοικίαση αυτοκινήτου γίνεται εύκολα από το αεροδρόμιο μέσω αρκετών εταιριών οι οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην περιοχή.

Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (SKG) είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο και έχει πτήσεις από και προς τους περισσοτέρους Ευρωπαϊκούς προορισμούς. Από το αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε λεωφορείο ή ταξί ως το σταθμό των ΚΤΕΛ και από εκεί να απολαύσετε ένα όμορφο δίωρο ταξίδι μέχρι την Καβάλα. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ εκτελούνε δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ανά μία ώρα. Εάν διαλέξετε να μισθώσετε αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο και να πάτε οδικώς στην Καβάλα ή στην Κεραμωτή, το ταξίδι σας δεν θα πρέπει να υπερβεί τις 2 ώρες.

Παρακαλώ μελετήστε τον χάρτη για τις λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδρομές που αναφέρθηκαν και την ακριβή μας θέση (Συντεταγμένες GPS 40.717353 , 24.7302678)

Προσφορές